Wat is Essentrics?

Wat Essentrics is, laat zich beter voelen dan uitleggen. Het is een unieke, stretchende work-out die alle 650 spieren in je lichaam traint. Met flow-achtige bewegingen, zachte oefeningen en op lekkere muziek.

 

Ontworpen door een professionele ballerina, geeft het je de lange, magere spieren van een danser. Plus een slankere taille, benen en armen en platte buik. Het is de manier om sterkere spieren te krijgen en te herstellen. En de perfecte aanvulling op sporten met korter spierwerk, zoals hardlopen of voetballen. Omdat het je prestaties verbetert en blessures voorkomt.

Voor wie is Essentrics?
Essentrics is voor iedereen. Als ervaren trainer zorg ik ervoor dat je je beweegt binnen je eigen grenzen. Hoe jong of oud je ook bent, of wat je conditie ook is: elk lichaam heeft er baat bij.

 

Waar is Essentrics goed voor?

20% van de bevolking accepteert rugklachten, pijnlijke gewrichten, artritis of andere pijn als gevolg van ouder worden, ziekte of blessures. De sleutel tot genezing ligt in beweging. Met Essentrics werk je op een zachte, heilzame manier aan herstel.

 

Wat is het verschil met Pilates?
Pilates legt de nadruk op beweging van het hele lichaam vanuit de core. Het is gericht op kracht en spierversterking. Essentrics richt zich elke training op alle 650 spieren van het lichaam en gebruikt veel lichaamseigen bewegingen. Het is dus ‘natuurlijker’ dan Pilates.

 

Wat is het verschil met yoga?
Essentrics is heel anders dan yoga. Het laat je elke spier in het lichaam tegelijkertijd versterken én uitrekken. Tijdens de work-out stop je nooit met bewegen. Wel is het een mooie aanvulling op yoga, omdat het je lichaam in balans houdt.