,,Ik lees het lichaam en focus dan op onevenwichtigheden waar meer kracht, flexibiliteit en mobiliteit nodig is. In combinatie met het zelf herstellend vermogen van het lichaam, ervaart mijn klant vaak al binnen korte tijd meer bewegingsvrijheid."

Gently move back to flow met Essentrics

Dynamisch stretchen geeft je lijf kracht, souplesse en energie.

Disbalans in je lijf los je onder andere op door het herstellen van kracht en flexibiliteit in je spierstelsel. Hierdoor vergroot de mobiliteit van je gewrichten. De Essentrics methode doet precies dat. Deze methode is ontwikkeld door een voormalig ballerina van het Canadese Nationale Ballet in samenwerking met fysiotherapeuten en Tai Chi Masters. Haar doel was om zelf van chronische rugklachten af te komen. Zo ontstond een vloeiende, dynamische work-out op muziek.

 

Het traject dat ik met mijn klant aanga, begint met het leren in ontspanning vriendelijk te bewegen. Vervolgens train ik flexibiliteit en kracht. Op deze manier vindt de hele lichaamsstructuur weer balans. Dan verdwijnen klachten en ervaar je vrijheid en vooruitgang. Bij een regelmatig trainingspatroon (ten minste 1 keer per week) zorgt deze aanpak ook voor een drastische verbetering van sport prestaties die zich meer richten op korter spierwerk(denk aan hardlopen, zwemmen of golfen).

Groepstraining

Een Essentrics groepstraining bestaat uit “vloeiende grote bewegingen en dynamische stretches”. Hierdoor worden alle 650 spieren getraind. Na enkele weken kun je al resultaat verwachten: een plattere buik en een slankere taille, billen en benen. Doordat je spieren sterker worden verbetert ook je lichaamshouding.De perfecte manier om je lijf soepel en sterk te houden. Er zijn verschillende soorten essentrics training.  Hier kan je bekijken welke er zijn en wat ze inhouden.

 

Privétraining

Heb je een specifiek doel, zoals meer flexibiliteit, bodytoning of herstellen of pijnvrij worden? Dan is een één-op-één training iets voor jou. Hierin leer je de basis van de Essentrics techniek, met 100% aandacht voor jou en je lichaam. En een trainingsprogramma afgestemd op jouw doelen, behoeften en (medische) geschiedenis.Door de gerichte aandacht merk je al na één sessie verbetering van je klachten. Ik geef personal training in de studio, bij jou thuis of op een buitenlocatie.