De beste remedie tegen stress

January 3, 2018

 

Heb je vaak het idee dat je gestrest bent? Dan gaat er misschien iets niet goed in de regulering van je 'stress en ontstress' hormonen in je hersenen. Volgens Professor Erik Schrerder is de combinatie van muziek met beweging het meest effectief in de strijd tegen stress.
 
Ik heb dat aan den lijve ondervonden toen ik twee jaar geleden plotseling in  een zware burn-out terecht kwam. Een burn-out is het directe gevolg van stress. Ik kon alleen nog maar huilend op de bank zitten maar nam me een ding voor: Essentrics-les blijven geven, hoe beroerd ik me ook voelde. Die twee uurtjes waren mijn enige houvast. Voor de rest had ik, zoals zo velen die het meemaken, werkelijk geen idee hoe ik het moest aanpakken. Daarnaast wandelde ik veel op het strand met mijn favoriete muziek in de oren.
 
Nu ik terug kijk op die periode realiseer ik me dat ik er vergeleken met anderen die ook in een burn-out terecht komen eigenlijk heel snel weer bovenop was. Na vier maanden begon ik me echt structureel beter te voelen. Mijn recept? Alles uit mijn handen laten vallen, veel slapen en Essentrics (een combinatie van bewegen en muziek). En als ik Schrerder mag geloven, en dat doe, ik, was dat nou net wat me er zo snel weer bovenop heeft geholpen. Heb je een burnout of ken je iemand die er midden in zit? Ik deel graag mijn kennis over dit onderwerp dus aarzel niet contact met me op te neme

 


 

Please reload

Recente berichten

February 4, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square